Uutiskirje 13.9.2021

 

Hyvä työmme tukija ja ystävä

Shalom:

«Muista, että olen sanonut sinulle: ’Ole rohkea ja luja, älä pelkää äläkä lannistu. Herra, sinun Jumalasi, on sinun kanssasi kaikilla teilläsi.’» Joosua 1:9

Lähes kolme kuukautta on kulunut edellisestä raportistani. Rukoilemme ja luotamme siihen, että te ja teidän perheenne olette turvassa ja voitte hyvin. Suuri kiitos siitä, että jatkuvasti rukoilette perheeni puolesta. Pyytäisin, että voisitte edelleenkin muistaa tytärtämme ja rukoilla erityisesti hänen terveytensä vahvistumista. Hän sairasti lähes neljä viikkoa koronan vaikeaa muotoa, ja hänellä oli erittäin raskas lääkitys. Kaikesta huolimatta hän on kuitenkin saanut kokea Herran rauhaa ja rakkautta ihmisiä kohtaan, sillä hän on omistanut elämänsä Jeesukselle Kristukselle. Pyytäisin siis edelleen rukoilemaan Victorian puolesta sekä myös vaimoni Elizabethin puolesta. Elizabethilla on ollut toistuvia kovia päänsärkyjä.

Tällä hetkellä minulla on meneillään 21 päivän paasto, aivan kuten profeetta Danielilla oli Raamatussa. Herra johdatti minut tähän paastoon ja rukoukseen, tuomaan kaikki taakkani Herran jalkojen juureen. Paljon kiitoksia jatkuvista rukouksistanne ja tuestanne palvelutyöllemme.

Monia asioita on tapahtunut näiden kolmen kuukauden aikana, mutta kerron niistä nyt vain lyhyesti.

1)            Koronatilanne ja palvelutyömme:

Uutisten mukaan koronatartuntojen määrä Intiassa on tällä hetkellä laskusuunnassa, tartuntoja on ollut keskimäärin 33.827 tartuntaa päivässä. Se on 9% huippuluvusta, joka raportoitiin 9.5.2021. Tartuntoja on ollut pandemian alusta laskettuna yli 32 miljoonaa, ja tähän mennessä maassa on virallisesti raportoitu 434.398 koronaan liittyvää kuolemaa.

Joudumme valitettavasti ilmoittamaan teille, että 15 pastoria ja 9 pastorien vaimoa on menehtynyt koronaan, samoin yksi autonkuljettajistamme, joka työskenteli Thanikellan lastenkodissamme. Rukoilethan heidän perheidensä puolesta. Meillä on erityinen palvelutiimi, joka huolehtii pastoriperheistä, varsinkin niistä, joissa on koronasairautta.

Toisen korona-aallon aikana, toukokuusta 2021 lähtien, 3356 köyhää perhettä on saanut meiltä avustusta. Olemme toimittaneet heille riisiä ja muita elintarvikkeita sekä lääkkeitä. Myös 1150 lepraa sairastavaa perhettä ja noin 5000 köyhää ja puutteenalaista päivätyöläistä ovat olleet apumme piirissä. Avustuksia jaettaessa on paikan päällä ollut aina viranomaisia silminnäkijätodistajina. Meillä on edelleenkin paljon avunpyyntöjä odottamassa.

2)    Lasten tilanne:

Lastenkotiemme lapset ovat turvassa, vaikkakin jotkut ovat sairastaneet koronan. Viranomaiset ovat ilmoittaneet, että koulut ja oppilaitokset avataan syyskuun 2021 alussa. Koronan kolmas aalto on kuitenkin suuri huolen aihe, jonka takia alakoulujen alkamista pitäisi lykätä. Meidän on silti valmistauduttava massiivisiin hankintoihin. Tarvitaan koulutarvikkeita, koululaukkuja, koulupukuja, liinavaatteita, pyyhkeitä, kenkiä ja koronaturvallisuuteen liittyviä tarvikkeita. Olemme jo hankkineet vihkoja ja oppikirjoja, mutta lisää vielä tarvitaan.

Tällä hetkellä meillä on 11 tiimiä, jotka huolehtivat lastemme tarpeista. He toimittavat lapsille ruokaa, lääkkeitä, kasvomaskeja, käsidesiä, saippuaa jne. Opintotiimi on lisäksi toimittanut lasten tarvitsemia opiskelumateriaaleja, ja viimeisten 10 päivän ajan se on järjestänyt myös opinto-ohjausta niille oppilaille, jotka ovat päättäneet koulunsa. He tarvitsevat tietoa eri opiskelumahdollisuuksista. Rohkaisemme heitä pyrkimään teknisille aloille, sairaanhoitoalalle tai muihin terveydenhuoltoon liittyviin ammatteihin. Opiskelemisessa on aina tiettyjä haasteita, mutta me arvostamme sitä, että heillä on omat tavoitteensa.

Tällä hetkellä valmistelemme viranomaisille asiakirjoja, jotta saisimme luvat sairaanhoidon ja fysioterapian ammattikorkeakoulututkintoihin sekä laborantin diplomiin ja muihin terveydenhuoltoon liittyviin kursseihin. Intiassa ja ulkomaillakin tällaiset kurssit ovat hyvin vaativia. Meillä on kasvamassa 6500 lasta ja lisäksi seurakunnissamme ja yhteisössämme on monia köyhiä opiskelijoita. Lapset tarvitsevat mahdollisuuden kouluttautua, jotta he voisivat elättää itsensä. Tämä on valtava tehtävä, ja tässä on suuri taloudellinen vastuu. Meillä on jo nyt muutamia sairaanhoidon ja muita terveydenhuollon kursseja, joilla poikamme ja tyttäremme – orpolapsemme – opiskelevat, ja jotkut ovat jo valmistuneetkin ja päässeet työelämään.

Ensimmäinen tarve on rakentaa sadan vuodepaikan sairaala, jossa on 6-8 eri osastoa. Ilman omaa sairaalaa valtio ei myönnä lupaa edellä mainittuihin sairaanhoidon ja muun terveydenhuollon ylemmän tason koulutusohjelmiin. Olemme päättäneet ryhtyä sairaalahankkeeseen kahdesta syystä: ensinnäkin, haluamme tarjota sairaanhoitoa köyhille ja puutteenalaisille, ja toiseksi, sairaalassa opiskelijamme voivat suorittaa käytännön harjoittelun ja tulla oman alansa parhaiksi asiantuntijoiksi. Koronatilanteen takia rakennusluvan saaminen sairaalalle on viivästynyt, mutta olemme aktiivisesti yhteydessä viranomaisiin ja toivomme, että saisimme luvan pian.

A.   Lasten kerrossängyt: Ylistys Jumalalle, olemme pystyneet tilaamaan ensimmäiset 200 kerrossänkyä (206 eur/kpl). Tällä hetkellä olemme saaneet niistä jo 100 kpl, ja loppujen pitäisi tulla noin kahden viikon kuluessa. Jokaisen sängyn mukana tulee kaksi patjaa ja tyynyä. Rukoilemme, että tässä ensimmäisessä vaiheessa voisimme saada hankituksi 1000 kerrossänkyä, joten siihen on vielä matkaa. Lämmin kiitos kaikille teille, jotka olette auttaneet tässä tarpeessa.   

 

B.   Lastenkodeissamme asuneista 113 avioitunut: Sydämeni oli pakahtua ilosta, kun sain tietää, että orpokodeissamme tai lastenkodeissamme kasvaneista pojista ja tytöistä, jotka nyt ovat aikuisia, on 113 solminut avioliiton viimeisten kahden vuoden aikana. Koronan takia en ole pystynyt osallistumaan kaikkiin hääjuhliin. Kutsuimme avioparit Khammamin lastenkotiimme, jossa järjestimme heille juhlan 21.8.2021, mutta koko päivän kestäneen rankan sateen ja liikenneongelmien takia vain 70 paria pääsi paikalle. Olimme kutsuneet vieraaksemme myös paikallisen maistraatin. Lahjoitimme keittoastioita, vaatteita, pyyheliinoja, makeisia, ja tietenkin tarjosimme hyvää ruokaa. Rukoilimme heidän puolestaan ja toivotimme Jumalan siunausta heidän elämäänsä. Monet tulivat luoksemme ilon kyynelin, koska me olimme heille kuin isä ja äiti. Olimme aivan sanattomia, kun niin monet pojat ja tyttäret tahtoivat tulla kotiimme tapaamaan meitä.

 

Rakkaat suomalaiset kummit, tämän raportin myötä haluan lausua teille vilpittömät kiitokseni, sillä ilman apuanne ja rukouksianne tällainen ei olisi mahdollista. Ja nämä olivat vain viimeisten kahden vuoden aikana avioituneet. Lukemattomat lastenkotiemme kasvatit ovat perustaneet perheen kuluneiden 26 vuoden aikana. Kaikki kunnia Herrallemme Jeesukselle!

  

Rukouspyyntö ja kiitokset:

 

Rukoilethan edelleenkin puolestamme. Myös koko palveluyhteisömme tarvitsee palavaa ja vakavaa rukousta. Meillä on tiimi, joka välittää kiireisiä rukouspyyntöjä seurakuntiin ja perheisiin.

 

Päätän tämän lyhyen raportin kiittämällä vilpittömästi Herraani Jeesusta ja teitä jokaista. Kiitos, että olette olleet mukana kantamassa tätä suurta vastuuta ja tukemassa Jumalan antamaa näkyä huolehtia köyhistä ja jakaa pelastussanomaa Hänestä. Vilpittömät kiitoksemme teille kaikille, jotka olette tukeneet meitä Hope to India Finland ry:n, Agape Intia ry:n ja Palavan sydämen säätiön kautta. 

 

Minä kiitän sinua, Herra, koko sydämestäni, kerron sinun ihmeelliset tekosi. Ps. 9:2 

 

Kiitos, ja Jumala sinua siunatkoon!

 

Veli Jacob ja Elizabeth 

 

 

 

Uutiskirje 17.5.2021

Hyvä työmme ystävä ja tukija

Ylistys Jumalalle! Kirjoitan nyt vain hyvin lyhyen raportin ja kiitän siitä, että ystävällisesti olet rukoillut perheeni ja kaikkien rakkaittemme puolesta. Sydämeni on hyvin murheissaan, sillä aivan äsken sain tietää, että hyvä ystäväni nimeltään Simon, joka on ollut tärkeässä asemassa tilintarkastajana ja avainhenkilönä World Vision -järjestössä, on juuri menehtynyt koronaan. Eikä tämä ollut ainoa tapaus tänään. Monet ystäväni ja hyvin tuntemani ihmiset ovat kuolleet. Täällä on huutava puute hapesta, lääkintätarvikkeista, sairaalapaikoista ja elintarvikkeista, ja jossakin on puutetta jopa polttopuusta, joilla kuolleiden ruumiit voitaisiin polttaa.

Jälleen viime viikolla eräs pastoreistamme kuoli koronaan, ja tälläkin hetkellä jotkut pastorit ovat sairaalassa ja taistelevat hengestään. Tyttäreni Victoria, joka hoitaa koronapotilaita, kertoi, että viime yön aikana seitsemän iältään 26-47 -vuotiasta potilasta kuoli.  Tilanne on sydäntä raastava. Hän itki, kun ihmiset menehtyivät hänen silmiensä edessä hyvin nopeasti ja ikään katsomatta.  Hän hoitaa erään toisen lääkärin kanssa teho-osastolla 70-80:aa potilasta ja joutuu tekemään ylitöitä, koska monet lääkärikollegat ovat sairastuneet uudelleen koronaan. Rukoilethan Victorian puolesta!

Tänään minä ja vaimoni saimme toisen annoksen koronarokotetta pitkän odotuksen jälkeen.  Tunnemme itsemme aivan avuttomiksi, kun kuulemme lukemattomista kuolemista ja läheisten ihmisten vakavista sairastumisista. Huudamme Herraa niin kuin Jeremia Valitusvirsissä. ”Voi! Miten yksin onkaan nyt kaupunki, ennen niin täynnä väkeä!” (Val.1:1) Ja niin kuin Jeremia huutaa Valitusvirsien 5. luvussa, niin minäkin, vaimoni ja monet muut huudamme Herran puoleen.

Koronaviruksen kuolettava toinen aalto tekee tuhoaan, ja miljoonat ovat saaneet tartunnan. New Delhi TV-uutisten mukaan yhden päivän aikana, 1.5.2021, rekisteröitiin virallisesti yli 400.000 uutta koronatartuntaa ja 3523 kuolemaa. Monet tosin arvelevat, että todellisuudessa luvut ovat paljon suuremmat. Monissa kaupungeissa on jo julistettu osittainen sulku ja ulkonaliikkumiskielto. Omien mahdollisuuksiemme puitteissa olemme perustaneet erillisen tiimin, joka huolehtii koronaan sairastuneista perheistä, lapsista, vanhuksista ja vammaisista toimittamalla heille ruokaa ja lääkkeitä.

Myös monet toimistomme henkilökunnasta ja heidän perheistään ovat sairaina. Pyytäisin, että muistaisitte meitä rukouksissanne. Monet kiitokset kaikille suomalaisille tukijoille, Hope to Indian Agape Intian ja Palavan sydämen säätiön ystäville – kiitos teille kaikille! Rukoilkaa puolestamme! Emme tiedä, mitä tulee tapahtumaan lähiviikkoina. Ainoa toivomme on Herramme Jeesus Kristus. Häneen me turvaamme.


Kiitos, ja Jumala teitä siunatkoon,

 

Jacob ja Elizabeth

GTSSS INTIA

Uutiskirje 15.2.2021

Hyvä työmme ystävä ja tukija

 

Olisin kovasti halunnut lähettää tämän raportin paljon aikaisemmin, mutta en ole pystynyt, sillä sairastuimme vaimoni kanssa koronaan ja jouduimme karanteeniin. Viikon verran tauti oli hyvin ankara: oli kuumetta, kovia särkyjä, maku- ja hajuaistin menetys. Ja kun sitten olin toipumassa, niin sairastuin uudelleen ankariin vatsakipuihin ja denguekuumeeseen ja jouduin Khammamin sairaalaan. Nyt olen päässyt sairaalasta, mutta otan edelleen vahvoja antibiootteja kuumeeseen ja oloni on hyvin heikko. Täydelliseen toipumiseen menee vielä aikaa.

Ollessani sairaalassa minua suuresti ilahdutti se, että siellä oli muutamia orpokodeissamme kasvaneita poikiani ja tyttäriäni, jotka olivat töissä siinä sairaalassa, ja kellon ympäri he pitivät minusta aivan erityisen hyvää huolta! Heitä työskentelee sekä sairaanhoitajina että laborantteina. Monet henkilökunnastamme sekä heidän perheenjäsenistään ovat myös kärsineet koronasta, ja jotkut ovat edelleen sairaina. Karanteenien vuoksi emme ole pystyneet tekemään töitä täydellä teholla, mutta silti yritämme parhaamme. Olen suruissani siitä, että oman tilanteeni takia en ole pystynyt kirjoittamaan teille aikaisemmin.

 

Huolimatta kaikista haasteista ja terveysongelmista Herra on ollut kanssamme. Kiitämme ja ylistämme rakasta Herraamme Jeesusta Kristusta hänen loppumattomasta rakkaudestaan ja huolenpidostaan! Haluamme vilpittömästi kiittää myös teitä ja perheitänne rukouksistanne ja tuestanne tänä tuskallisena ja vaikeana aikana. Myös me rukoilemme jatkuvasti Herraa teidän ja perheidenne puolesta. Kiitos uskollisesta yhteydestänne meihin Herrassa.

Mikä voi erottaa meidät Kristuksen rakkaudesta? Tuska vai ahdistus, vaino tai nälkä, alastomuus, vaara tai miekka? On kirjoitettu: - Sinun tähtesi meitä surmataan kaiken aikaa, meitä kohdellaan teuraslampaina.

Mutta kaikissa näissä ahdingoissa meille antaa riemuvoiton hän, joka on meitä rakastanut.

Olen varma siitä, ettei kuolema eikä elämä, eivät enkelit, eivät henkivallat, ei mikään nykyinen eikä mikään tuleva eivätkä mitkään voimat, ei korkeus eikä syvyys, ei mikään luotu voi erottaa meitä Jumalan rakkaudesta, joka on tullut ilmi Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme. Room. 8:35-39

 

Ylistämme Jumalaa siitä, että Hän antoi varoja joulun ja uudenvuoden tarpeisiin. Se oli totisesti Jumalan ihme! Monet rakkaat ihmiset antoivat runsaskätisesti ylimääräistä tukea meille tänne Intiaan. Paastosimme paljon ja kävimme kovaa rukoustaistelua kysellen, kuinka voisimmekaan täyttää nämä suuret tarpeet, mutta Herramme Jeesus täytti ne! Niinpä yli 10.000 lasta saivat joululahjansa; lisäksi jaettiin riisiä ja muita elintarvikkeita, huopia, hygieniatarvikkeita, makeisia, hammastahnaa ja -harjoja.  Pastoriperheille (1526) toimitettiin riisiä, paitoja ja sareja, elintarvikkeita ja lahjoja, tuhannelle leskelle sarit ja riisiä. Lisäksi muistettiin myös vammaisia lapsia, 42 leprasiirtolaa, noin 500 työntekijöiden perhettä sekä vanhuksia.  Nähtyämme Jumalan valtavan avun olemme suorastaan mykistyneitä, mutta samalla hyvin, hyvin kiitollisia!

Kun katsomme taaksemme vuoteen 2020, on sanottava, että koronan takia se on ollut monin tavoin äärimmäisen vaikea vuosi, mutta Jumala on ollut uskollinen ja antanut meille armoa armon päälle. Vaikeasta ajasta huolimatta olemme pystyneet auttamaan yli 24.716 köyhää perhettä, päivätyöläisiä ja siirtotyöläisiä. Vilpittömät kiitoksemme jokaiselle, joka on seissyt rinnallamme tukien meitä tässä ahdingossa.

Sairaala:  Jo vuosien ajan sydämelläni on ollut halu perustaa sairaala, mutta nyt korona on antanut meille tärkeän oppitunnin siitä, miten suuri merkitys sairaalalla olisi! Niinpä, jos Jumala suo, aiomme aloittaa Köyhäinsairaalan rakennushankkeen. Ensin meidän on kuitenkin saatava siihen tarvittavat viranomaisluvat. Pyytäisimmekin teitä rukoilemaan, että voisimme saada rakennusviranomaisten ja paloviranomaisten luvat, jotta pääsisimme aloittamaan sairaalan rakennustyöt. Sairaalaan tulisi eri osastoja ja laboratorioita, ja se olisi tarkoitettu auttamaan köyhiä ja puutteenalaisia ihmisiä.

Lasten tilanne:  Herran armosta lapsemme ovat olleet terveinä ja turvassa, ja tiimimme ovat säännöllisesti toimittaneet heille kaiken tarvittavan. Mutta nyt, noin 11 kuukauden tauon jälkeen, hallitus päätti avata lukiot ja opistot 1.2.2021 ja edellyttää, että kaikkia koronavarotoimia noudatetaan. Koulutustiimimme ja lastenkotien henkilökunta tekivät kaikki toimenpiteet taatakseen lasten turvallisuuden, niin että saatoimme avata oppilaitoksemme.

Korona on tuonut uudet säännöt, ja nyt jokaisella lapsella on oltava oma vuode, mitä ennen ei vaadittu. Pystymme täyttämään vaatimuksen hankkimalla kerrossänkyjä. Tällä hetkellä tavoitteenamme on hankkia 2000 kerrossänkyä 4000:lle lapselle. Myöhemmin sitten vähitellen lisäämme sänkyjen määrää. Kerrossänky, jossa on patjat ja tyynyt, maksaa yhteensä noin 18000 Intian rupiaa eli n. 206 euroa. Tämä on suuri taloudellinen taakka, jonka puolesta rukoilemme. Rukoilethan kanssamme! Suunnitelmissamme on, että saatamme tämän asian kuntoon vähitellen sen mukaan, miten Jumala johdattaa.

Kun äskettäin olin karanteenissa, niin koin suurta siunausta lukiessani Apostolien tekoja, ja Jumalan apostoli Paavali rohkaisi minua suuresti. Hän antoi voimakkaan todistuksen: ”…en voinut olla tottelematta taivaallista näkyä.” Apt. 26:19

 

Kiitos, ja Jumala sinua siunatkoon!

 

Veli  M Jacob,

GTSSS – INTIA

www.gtsss.org ; email: gtsssjacob@gmail.com ; gtsssjacob1@gmail.com ; Mobile Number:+91 9492 721 363

Lähetyskirje Hope to India 30.8.2020

Hyvä työmme ystävä ja tukija

 

Kiitämme Herraamme ja Pelastajaamme Jeesusta Kristusta Hänen rakkaudestaan ja huolenpidostaan, jota Hän on monin tavoin meille osoittanut tänä vaikeana aikana. Korona on muuttanut ihmisten ajattelutapaa kaikkialla maailmassa. Nyt kuulemme joka puolelta monien pyytävän rukousta riippumatta siitä, mitä uskontoa he edustavat. Nyt monet ovat alkaneet ymmärtää, että rikkaus ja maine eivät ole tärkeintä, vaan että he tarvitsevat iankaikkista elämää Jeesuksen Kristuksen kautta, mikä on paljon kallisarvoisempaa. Viime viikkojen aikana minulla on ollut ilo jakaa tätä hyvää sanomaa monille.

Joka päivä näen ja kuulen perheiden hätää, kun heidän läheisensä ovat kuolemassa. Jopa lähimmät perheenjäsenet eivät pääse rakkaidensa kuolinvuoteen ääreen. Aivan muutama päivä sitten poikani Samuel sai puhelinsoiton noin klo 21 aikaan ja kuuli puhelimesta lohdutonta itkua. Soittaja oli hänen paras ystävänsä. Suru-uutinen oli, että tämän rakkaan ystävän isä oli kuollut koronaan. Pojalle ja hänen äidilleen annettiin vain isän tuhkat pienessä muovipussissa. Kun isä oli joutunut sairaalaan kuumeen johdosta, perheenjäsenet olettivat saavansa hänet pian terveenä takaisin. Mutta jo neljän päivän kuluttua he saivatkin vain hänen tuhkansa. Samuel ei pystynyt nukkumaan, vaan itki läpi yön ystävänsä puolesta. Tällaista tapahtuu Intiassa juuri tällä hetkellä monille.

En ole koskaan nähnyt niin vaikeaa aikaa kuin nyt. Ensiksikin, koronatartunnan on saanut valtava määrä ihmisiä, ja se on johtanut moniin traagisiin kuolemiin. Toiseksi, viime viikon rankkasateet monilla alueilla Intiassa ovat aiheuttaneet kuolemia, kodittomuutta ja omaisuuden menetyksiä.

1)  Pyydän hartaasti, että edelleen muistaisitte meitä rukouksissanne. Viime viikkojen aikana neljä ihmistä – kolme pastoriamme ja yhden pastorin vaimo – on kuollut koronaan, ja monilla muilla on tartunta.

Tyttäreni Victoria sai myös koronaviruksen. Hänellä oli korkea kuume ja kova yskä, mutta kiitos Jumalalle, nyt hän on hitaasti toipumassa. Hän on tehnyt päivittäin työtä etulinjassa koronapotilaiden keskuudessa yliopistollisessa sairaalassa, jossa hän suorittaa yleislääketieteen opintojaan. Rukoilettehan hänen puolestaan. Hän on huolissaan minusta ja Elizabethista, koska me tapasimme hänen juuri ennen kuin hän sai positiivisen tuloksen koronatestistä. Mutta tähän hetkeen asti minä ja vaimoni olemme voineet hyvin, ja tulevaisuuden me jätämme Herralle.

2) Delhistä raportoidun terveysministeriön tiedotteen mukaan tilanne 14. elokuuta oli seuraava: viimeisen vuorokauden aikana 64.553 uutta tartuntaa ja 942 kuollutta. Virallisten tilastojen mukaan tällä hetkellä Intiassa on yhteensä 2.545.062 vahvistettua koronatartuntaa ja 49.323 kuollutta.  

3) Lasten tilanne: yksi 15-vuotias poika on kuollut, mutta muut lapset ovat tähän mennessä säästyneet koronalta. Lääkintätiimimme on alkanut antaa kaikille lapsille C-vitamiinia ja monivitamiinia.

 

On paljon muitakin haasteita, mutta kaiken keskellä meidän ainoa turvamme ja toivomme on ihmeellinen Herra Jeesus! Ps. 121: 1-2 ”Minä kohotan katseeni vuoria kohti. Mistä saisin avun? Minä saan avun Herralta, häneltä, joka on luonut taivaan ja maan.”

Olemme perustaneet täällä rukousryhmiä jokaiseen seurakuntaan sekä myös paastorukousryhmiä, jotka paastoavat perjantaisin ja lauantaisin tai muuna sopivana päivänä. Äidilläni on myös rukousryhmä. Me rukoilemme hartaasti Jumalan suojelusta ja varjelusta suomalaisille uskoville. Kiitämme vilpittömästi teitä kaikkia suomalaisia kummeja ja veljiä ja sisaria teidän rukouksistanne ja tuestanne. Olemme hyvin kiitollisia teille jokaiselle siitä, että te huolehditte orvoista, lähettipastoreista, leprasairaista, köyhistä ja puutteenalaisista.

 

Please click the link for Photos: http://gtsss.org/2020_report

 

Kiitos, ja Jumala teitä siunatkoon.

Veli Jacob 

 
   

Uutiskirje Intiasta 29.3.2020

Rakas ystävämme

 

Rukoilemme ja luotamme siihen, että sinä ja perheesi olette turvassa. Tätä kirjoittaessa 22.3.2020, koko Intia julistettiin vapaaehtoiseen kotikaranteeniin. Koko maa on täysin suljettu, lukuunottamatta poliisia ja sairaanhoitopalveluja. Tänä iltana klo 22.00 Intiassa tilanne on se, että vahvistettuja koronavirustartuntoja on 365, ja luku kasvaa koko ajan. Osavaltiomme hallitus julisti kotiarestin kestämään 31.3.2020 saakka.

 

Kaikki julkinen liikenne on katkaistu, julkiset kokoontumiset kielletty ja koulut, opistot ja kaikki muukin on suljettu. En ole koskaan elämässäni nähnyt tällaista, että Intia pysähtyy paikoilleen ja ihmiset pysyvät kodeissaan.

 

Tänään olemme hartaasti rukoilleet useita tunteja Intian puolesta sekä myös kansainvälisen yhteisön puolesta, että Jumala armahtaisi ja parantaisi perheitä ja auttaisi ihmisiä, jotka ovat menettäneet rakkaitaan tai saaneet koronavirustartunnan.

 

Haluan rohkaista teitä Jumalan sanalla, Jes.41:10:

Älä pelkää, minä olen sinun kanssasi!
Älä arkana pälyile ympärillesi, minä olen sinun Jumalasi.
Minä vahvistan sinua, minä autan sinua, minä tuen sinua vakaalla, lujalla kädelläni.

 

Jumalan armosta perheeni ja koko GTSSS:n perheväki voimme hyvin ja olemme turvassa. Pyytäisin teitä ystävällisesti rukoilemaan Elizabethin puolesta, sillä hänellä on vatsavaivoja. Me emme tiedä, mitä tapahtuu ensi viikolla tai myöhemmin, mutta me luotamme Herraan, tapahtuipa mitä tahansa.

 

Nyt on aika meidän kaikkien Kristukseen uskovien tehdä parannusta synneistämme ja huutaa Jumalalta armoa ja paranemista kansakunnillemme, kuten Jumala on luvannut. 2.Aikak. 7:14: “Ja jos silloin kansani, jonka olen ottanut omakseni, nöyrtyy ja rukoilee, kääntyy minun puoleeni ja hylkää pahat tiensä, niin minä kuulen sitä taivaaseen, annan sen synnit anteeksi ja teen sen maan jälleen terveeksi.”

 

Rakkaat Hope to India ystävät ja kaikki suomalaiset! Haluamme teidän tietävän, että me täällä rukoilemme teidän puolestanne ja pyydämme Jumalan armoa Suomelle, niin että saisitte olla turvassa.

 

Parhaimmat kiitokset jatkuvista rukouksistanne ja tuestanne Intian työllä tänä raskaana aikana. Kirjoitan myöhemmin lisää uutisia siitä, mitä palvelutyössämme tapahtuu. Tietäkää, että rakastamme teitä, ajattelemme teitä usein ja rukoilemme teidän puolestanne.

 

 

Please click the Video Link: http://gtsss.co.in/link/?p=641

 

Kiitos, ja Jumala teitä siunatkoon.

Kunnioittavin terveisin,

 

Veli M. Jacob

Intia

Hope to India -lähetystyö

Veli Jacob vieraili seurakunnassamme syyskuussa 2019 ja silloin päätimme johtoryhmässä, että lahjoitamme Intiaan yhden Jeesus-kaivon, jonka hinta on 900 euroa. Kaivo porattiin ja avattiin lokakuussa 2019. Kiitos Herralle kaivosta, josta koko kylän asukkaat saavat puhdasta vettä!

  • Jeesus-kaivo Intiaan

    Keidas-seurakunnan kustantama Jeesus-kaivo avttiin lokakuussa Intiassa Gondigudemin kylässä.

  • Jeesus-kaivon lahjoitus

    Kaivon poraus maksoi 900 euroa ja siitä saa vettä koko kylän asukkaat noin 312 henkilöä.

  • Laatta

    Kaivon laatta.