Lähetyskirje Hope to India 15.4.2020

Rakas työmme ystäväKunnia Jumalalle! Rukoilemme puolestasi ja luotamme siihen, että sinä ja perheesi olette turvassa ja voitte hyvin. Kiitos rukouksistasi perheeni ja Intian palvelutyömme puolesta. Me olemme turvassa, mutta tiedämme, että koronavirus ravistelee kaikkia maita. Ihmiset joutuvat paniikkiin ja pois tolaltaan karanteenien vuoksi. Nykyinen maailma ei varmaankaan olettanut, että pienen pieni virus voisi aiheuttaa tällaisen vaaran. Emme tiedä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, mutta me rukoilemme hartaasti ja taukoamatta Herralta armoa kansoille, että koronaviruksen leviäminen saataisiin pysähtymään.

Haluan nyt vain lyhyesti kertoa teille viimeisimmät uutiset tilanteestamme:

1). Meillä ei ole mahdollisuutta tavata toisiamme, mutta olemme järjestäneet katkeamattoman ympärivuorokautisen rukousketjun kodeista käsin. Jokainen perhe on määritellyt ajan, jolloin se rukoilee ja paastoaa. Me huudamme Herran puoleen ja pyydämme varjelusta ja turvaa kansoille ja erityisesti niille perheille, jotka ovat saaneet koronavirustartunnan.

Karanteenista johtuen seurakuntien kokoukset on peruutettu, ja yritämme pitää yhteyttä uskoviin puhelimien välityksellä, mikäli heillä on puhelin. Myös pastoreiden tilanne on vaikea, koska he eivät nyt saa seurakunniltaan mitään tuloja. Niinpä yritämme auttaa pastoreiden perheitä heidän välttämättömimmissä tarpeissaan. Esimerkiksi juuri äskettäin jouduimme antamaan muutamille perheille tällaista hätäapua.

2). Poliisiviranomaiset ja poliittiset johtajat ovat pyytäneet meitä antamaan huo­mattavan määrän ruoka-apua, sillä karanteenin takia maaseudun tuhannet köyhät päivätyöläiset ovat joutuneet äärimmäisen vaikeaan tilanteeseen, koska he elävät kädestä suuhun alkeellisissa olosuhteissa. Meidän tulisi auttaa viittä tuhatta alueellamme asuvaa perhettä sekä yhdeksää tuhatta perhettä, jotka asuvat toisella alueella. Yhden perheen avustuspaketin hinta on noin kymmenen euroa. Sen vuoksi minulla ja tiimillämme on ollut viime päivinä hyvin kiire, koska olemme kulkeneet maaseudun heimoalueilla jakamassa riisiä ja muita elintarvikkeita näille kärsiville päivätyöläisille. Poliisiviranomaiset ja poliittiset johtajat ovat antaneet meille apuaan siinä, että voimme pitää vaadittavat turvavälit. Tähän mennessä olemme jakaneet eri kylissä 6002:lle perheelle perustarvikepaketin, joka on sisältänyt mm. riisiä, öljyä, suolaa, valkosipulia ja saippuapalan.

Tällä hetkellä taloudellinen tilanteemme on erittäin vaikea karanteeniolosuhteista johtuen, mutta näen siinä kuitenkin suuren mahdollisuuden auttaa ja hoitaa nälkää näkeviä päivätyöläisiä. Eräs nainen purskahti itkuun saadessaan pakettimme, sillä hänellä ei ollut ollut kolmeen päivään mitään syötävää. Kulkiessani köyhissä maaseutukylissä olen kuullut monia koskettavia tarinoita. Anon Herralta, että voisin nähdä ihmiset sellaisina kuin
Hän heidät näkee.

Tahdon rohkaista sinua lukemaan Jumalan Sanaa ja rukoilemaan niin paljon kuin mahdollista. Ehkä voisit myös soittaa jollekulle, joka tarvitsee rukouksiasi ja rohkaisuasi. Rukoukseni on, että Herra pitäisi jatkuvasti sydämeni murtuneena, jotta loppuun saakka tarjoaisin Hänen rakkauttaan ja valoaan nälkäisille, janoisille ja särkyneille sieluille. Me luotamme Herraan Jeesukseen ja Hänen lupauksiinsa.

Et pelkää yön kauhuja etkä päivällä lentävää nuolta, et ruttoa, joka liikkuu pimeässä, et tautia, joka riehuu keskellä päivää. Vaikka viereltäsi kaatuisi tuhat miestä ja ympäriltäsi kymmenentuhatta, sinä säästyt. Ps. 91:5-7.

Ole rohkealla mielellä.
Kiitos, ja Jumala sinua siunatkoon.


Kunnioittavimmin,
Veli M. Jacob
Intia

Uutiskirje Intiasta 29.3.2020

Rakas ystävämme

 

Rukoilemme ja luotamme siihen, että sinä ja perheesi olette turvassa. Tätä kirjoittaessa 22.3.2020, koko Intia julistettiin vapaaehtoiseen kotikaranteeniin. Koko maa on täysin suljettu, lukuunottamatta poliisia ja sairaanhoitopalveluja. Tänä iltana klo 22.00 Intiassa tilanne on se, että vahvistettuja koronavirustartuntoja on 365, ja luku kasvaa koko ajan. Osavaltiomme hallitus julisti kotiarestin kestämään 31.3.2020 saakka.

 

Kaikki julkinen liikenne on katkaistu, julkiset kokoontumiset kielletty ja koulut, opistot ja kaikki muukin on suljettu. En ole koskaan elämässäni nähnyt tällaista, että Intia pysähtyy paikoilleen ja ihmiset pysyvät kodeissaan.

 

Tänään olemme hartaasti rukoilleet useita tunteja Intian puolesta sekä myös kansainvälisen yhteisön puolesta, että Jumala armahtaisi ja parantaisi perheitä ja auttaisi ihmisiä, jotka ovat menettäneet rakkaitaan tai saaneet koronavirustartunnan.

 

Haluan rohkaista teitä Jumalan sanalla, Jes.41:10:

Älä pelkää, minä olen sinun kanssasi!
Älä arkana pälyile ympärillesi, minä olen sinun Jumalasi.
Minä vahvistan sinua, minä autan sinua, minä tuen sinua vakaalla, lujalla kädelläni.

 

Jumalan armosta perheeni ja koko GTSSS:n perheväki voimme hyvin ja olemme turvassa. Pyytäisin teitä ystävällisesti rukoilemaan Elizabethin puolesta, sillä hänellä on vatsavaivoja. Me emme tiedä, mitä tapahtuu ensi viikolla tai myöhemmin, mutta me luotamme Herraan, tapahtuipa mitä tahansa.

 

Nyt on aika meidän kaikkien Kristukseen uskovien tehdä parannusta synneistämme ja huutaa Jumalalta armoa ja paranemista kansakunnillemme, kuten Jumala on luvannut. 2.Aikak. 7:14: “Ja jos silloin kansani, jonka olen ottanut omakseni, nöyrtyy ja rukoilee, kääntyy minun puoleeni ja hylkää pahat tiensä, niin minä kuulen sitä taivaaseen, annan sen synnit anteeksi ja teen sen maan jälleen terveeksi.”

 

Rakkaat Hope to India ystävät ja kaikki suomalaiset! Haluamme teidän tietävän, että me täällä rukoilemme teidän puolestanne ja pyydämme Jumalan armoa Suomelle, niin että saisitte olla turvassa.

 

Parhaimmat kiitokset jatkuvista rukouksistanne ja tuestanne Intian työllä tänä raskaana aikana. Kirjoitan myöhemmin lisää uutisia siitä, mitä palvelutyössämme tapahtuu. Tietäkää, että rakastamme teitä, ajattelemme teitä usein ja rukoilemme teidän puolestanne.

 

 

Please click the Video Link: http://gtsss.co.in/link/?p=641

 

Kiitos, ja Jumala teitä siunatkoon.

Kunnioittavin terveisin,

 

Veli M. Jacob

Intia

Hope to India -lähetystyö

Veli Jacob vieraili seurakunnassamme syyskuussa 2019 ja silloin päätimme johtoryhmässä, että lahjoitamme Intiaan yhden Jeesus-kaivon, jonka hinta on 900 euroa. Kaivo porattiin ja avattiin lokakuussa 2019. Kiitos Herralle kaivosta, josta koko kylän asukkaat saavat puhdasta vettä!

  • Jeesus-kaivo Intiaan

    Keidas-seurakunnan kustantama Jeesus-kaivo avttiin lokakuussa Intiassa Gondigudemin kylässä.

  • Jeesus-kaivon lahjoitus

    Kaivon poraus maksoi 900 euroa ja siitä saa vettä koko kylän asukkaat noin 312 henkilöä.

  • Laatta

    Kaivon laatta.