Ruustinnan Blogi

9. kesä, 2020

Eilen tuli postissa ICEJ:n lehti Sana Jerusalemista, jossa Jani Salokangas, Suomen osaston toiminnanjohtaja, kirjoittaa Tanskan Raamattuseuran uudesta raamatunkäännöksestä uskomattomia asioita.

"Tämä uusi käännös näyttää pyyhkivän kanssallisen Israelin kokonaan pois Raamatusta, varsinkin Uudesta testamentista." (Salokangas)

Kyseessa on suorastaan Raamatun vääristäminen ja senrusoiminen kuten myös ICEJ:n Tanskan osaston johtaja kirjoittaa artikkelissa. Artikkelissa kerrotaan ja annetaan esimerkkejä siitä, miten käännöksestä on poistettu kirjaimellisesti Israel ja muutettu joksikin muuksi. Otetaan artikkelista muutama esimerkki:

Ps. 12:4: "Katso, Hän, joka Israelia varjelee, ei torku eikä nuku..."

Raamattu 2020: "HÄn, joka pitää meistä kaikista huolta, ei torku eikä nuku..."

Room. 9:4: "Ovat israelilaisia..."

Raamattu 2020: "Ovat juutalaisia..."

Room. 11:26: "Ja niin kaikki Israel on pelstuva"

Raamattu 2020: "Ja niin kaikki juutalaiset ovat pelastuva"

 

Tanskan Raamattuseura on siis kirjaimellisesti poistanut Israelin nimen Raamatusta, kirjoittaa Salokangas. Uuden testamentin käännöksessa on enää yksi kohta, missä Israel on mainittu ja noin 60 kertaa sana on poistettu.

Tanskan Raamattuseuran selitys tälle käännökselle on seuraava: "...tavoitteena on tehdä Raamatusta entistä helppolukuisempi sellaisille, jotka lukevat Raamattua ensimmäistä kertaa ilman aiempaa taustaa...tavoitteena on antaa uusille lukijoille mahdollisuus kokea Jumalan rakkauden sanaa ymmärrettävällä tavalla." 

Salokangas kirjottaa myös muista käännöksen ongelmista kuten mm. synnin ja armon sanojen muokkaamisesta "ymmärrettävämmäksi".

Jumalan asettama liitto Abrahamin kanssa on Raamatun sanan mukaan ikuinen. Paavali käyttää Roomalaiskirjeessä tämän asian selittämiseen kolme lukua. Jumala ei muutu ja Hän pitää liittonsa!

Tätä uutta käännöstä ei ole vielä hyväksytty käyttöön Tanskan evankelisluterilaisessa kirkossa, joten RUKOILLAAN että niin ei tapahdu ja tämä käännös hävitetään!

Armahda Herra!

 

9.6.2020 HL

2. tammi, 2020

"Poikani, älä pidä halpana Herran kuritusta, äläkä menetä toivoasi, kun hän sinua nuhtelee; sillä jota Herra rakastaa, sitä hän kurittaa; ja hän ruoskii jokaista lasta, jonka hän ottaa huomaansa."(Hebr. 12: 5-6).

 

Tässä on aika vakavaa tekstiä Jumalan kasvatusmetodeista. Tämä kohta on kuitenkin hyvin tärkeä meille jokaiselle, jotka huudamme avuksi Herra nimeä, sillä tässä kuvataan sitä suhdetta, joka Isällä on lapsiinsa. Hän ohjaa, johdattaa, ja kaitsee sekä ohjaa oikealle tielle ja kurittaa, jos on aihetta. 

Meistä jokainen muistaa varmaan kouluajat ja mahdolliset opettajan kuritukset, jos olit tehnyt jotain väärää. Minä olin yhteen aikaan aika mahdoton koulussa ja jouduin istumaan jälkkäriäkin, koska olin lintsannut tunneilta ja väärentänyt isäni allekirjoituksen poissaolovihkoon. Se oli sitä murrosiän aikaa, kun en vielä tuntenut Herraa. Ikävältä se tuntui jäädä kiinni väärennöksestä ja saada siitä rangaistus. Totuus on kuitenkin aina parempi kuin valhe.

Jumala tietää aina totuuden ja hän haluaa, että me elämme totuudessa. Totuuden tunnustaminen on tärkeää, koska vain sitä kautta voimme eheytyä valheesta ja tunnustaa Jumalalle totuus. Totuus vapauttaa! Totuuden puhuminen jälkeen tulee hyvä olo, kun ei tarvitse salata mitään. Vaikka totuuden puhumisen seuraukset olisivat mitä vain, niin totuuden puhumisen tulee olla Jumalaan uskovan ihmisen ensimmäinen asenne; haluan aina puhua totuutta, koska Pyhä Henki yhtyy vain totuuteen!

Itse koen Jumalan kurittamisen aina varoituksena; nyt pitää pysähtyä ja miettiä, mitä tuli tehtyä tai jätettyä tekemättä. Pysähtyminen on hyvin tärkeää tässä kiireisessä maailmassa. Kun pysähtyy jonkin asian äärelle ja pyytää Herra puhu minulle, niin Hän kyllä puhuu. Hän antaa Pyhän Hengen näyttää, mikä olisi Jumalan mielen mukainen suunta, tapa toimia tai reagoida.

Tämä on tärkein asia, mikä pitää muistaa: Kurittaminen on rakkautta! Jos Hän ei meitä kurittäisi, niin se olisi välinpitämättömyyttä. Sama pätee meidän omiin lapsiimme, sillä haluamme suojelle heitä, antaa heille viisaita neuvoja ja varjella heitä elämän haaksirikoilta, sydänsuruilta, konkurssilta, jne. Kuinka paljoa enemmän Jumala rakastaa meitä kuin me koskaan pystymme vajavaisella rakkaudellamme rakastamaan lapsiamme, puolisoamme tai toisia ihmisiä. Hän on antanut oman Poikansa meidän jokaisen edestä risitille! Hän haluaa vielä meidän kotiin, mutta matkalla on monta karikkoa, laaksoa ja kukkulaa, joissa Hän ohjaa meitä välttämään vaaroja ja etenemään eteenpäin.

Isä antaa meidän kyllä epäonnistua, tehdä virheitä ja kokea syviäkin "konkursseja" elämässämme. Olen sanonut meidän omille lapsille, että jokaisen pitää tehdä omat virheensä ihan itse vaikka annankin äitinä neuvoja ja ohjaan heitä välttämään erilaisia haitallisia asioita. Me annamme vanhempina lastemme kuitenkin tehdä myös virheitä, koska virheiden kautta jokaisella on mahdollisuus oppia, ja niin tekee myös meidän taivallinen Isämme. Hän ei siis aina estä meitä, kun olemme itsepäisesti  menossa väärään suuntaan, vaan Hän antaa meidän mennä ja kaatua, koska usein se "kantapään kautta" opittu asia menee paremmin perille.

Siunausta viikkoosi!

HL 2.1.20

29. joulu, 2019

 Vapaa käännös Dr. Charles Stanleyn puheesta

(Hannele Laaksonen)

 

Teemme elämämme aikana koko ajan päätöksiä. Tärkein päätös sinun elämäsi kohdalla on kuitenkin se, että päätät ottaa Jeesuksen Kristuksen Jumalan Pojan pelastajaksesi. Hän kuoli ristillä, vuodatti verensä Golgatalla ja maksoi täyden hinnan tarjoten pelastuksen koko ihmiskunnalle. Tärkein päätös on siis hyväksyä Hänet omaksi Pelastajaksi, tehdä parannus synnistä ja kiinnittää elänsä Häneen.

Kun teet elämässäsi päätöksiä, niin miten teet niitä. Onko sinulla joku suunnitelma, miten teet päätöksiä elämässäsi? Useimmilla kristityillä ihmisillä ei ole mitään suunnitelma, miten he tekevät päätöksiä. Sinähän teet joka päivä monia päätöksiä, mutta et ole miettinyt, miltä pohjalta teet niitä. Haluan antaa sinulle nyt suunnitelman, jonka pohjalta voit uskovana ihmisenä tehdä päätöksiä. Haluan antaa sinulle sellaisen ohjeen, jonka tiedän toimiva, sillä se on toiminut minun elämässäni yli 50 vuotta.

Raamatussa on paljon jakeita rukoilemisesta ja rukouksiin vastaamisesta sekä Jumalan tahdosta. Tässä esimerkki Ps. 25: 12 kuka on se mies (tai nainen), joka pelkää Jumalaa, sen hän neuovoo tielle, joka hänen on valittava. Hänen sielunsa saa nauttia hyvää ja hänen jälkeläisensä perivät maan.

Haluan sinun tarkkaavan tätä: kuka on se mies tai nainen joka pelkää Herraa. Mitä tarkoittaa pelätä Herraa? Se tarkoittaa asennetta ja tietoisuutta olla täysin riippuvainen Jumalasta kaikessa omassa elämässä. Jos pelkään Herraa, turvaudun Häneen kaikessa. Kun siis teet päätöksiä elämässäsi, niin kenelle puhut tai kenen neuvoa kysyt. Salli minun kysyä sinulta, kehen luotat ystävistäsi tai työtovereistasi. Kuka antaa sinulle viisaita neuvoja, kun tarvitset niitä?  Toisille ihmisille puhuminen ja asioiden jakaminen on ihan ok. Sinun tulisi kuitenkin puhua Hänelle, joka aina tekee viisaita päätöksiä ja Hän on kaikkivaltias Jumala. Hän antaa sinulle suunnan ja Hän on joka hetki valmiina vastaamaan. Hän ei ehkä vastaa niin kuin sinä odotat Hänen vastaavan. Hän ei ehkä vastaa niin kuin sinä haluaisivat hänen vastaavan, mutta Hän vastaa.

Ensiksikin puhdista sydämesi kaikesta tietoisesta synnistä, koska synti sekoittaa  hengellisen näkökykysi, ajatuksesi ja sydämesi näkemästä oikein. Synti ja Jumalan viisaus eivät sovi yhteen. Rukoile Jumalaa, että hän paljastaisi onko elämässäsi jotain, joka estää sinua kuulemasta totuutta. Elämässäsi voi olla jokin suhde tai joku tapa, joka ei ole Jumalan tahdossa elämistä. Hän näyttää tämän asian sinulle. Miten sen jälkeen toimit, kun Pyhä Henki on näyttänyt sinulle pois pantavan asian? Tunnustat sen Jumalalle ja ole samaa mieltä Jumalan kanssa siitä, että kyseinen asia on syntiä. Tähän monet ihmiset lopettavat, sillä he haluavat harjoitta edelleen syntiä, eivätkä halua luopua siitä. Nämä asiat voivat olla tyhmiä päätöksi, joista myöhemmin elämässäsi sanot, että kuinka saatoin ajatellakaan sillä tavalla. Kerron sinulle miksi: synti sekoittaa ajatuksiasi ja pettää sinua, joten ensimmäinen askel viisauteen on tehdä päätös puhdistaa sydämesi ja sen jälkeen tuoda toiveesi Jumalalle neutraalisti niin, että olet valmis sanomaan: tapahtukoon sinun tahtosi Herra. Ensimmäisellä kerralla kun sanot tämän, että Herra haluan sitä, mitä sinäkin halua, ei ehkä tule vielä sydämestäsi, koska syvällä sisimmässäsi ajattelet kuitenkin, että haluat juuri sitä mitä haluat ja haaveilet. Jatka kuitekin rukousta ja sano hänelle, haluan sitä mitä sinä haluat, olen halukas kuuntelemaan ja jos olen kulkemassa väärään suuntaan, ohjaa minut sinun tahtosi suuntaan. Herra, älä anna minun tehdä virhettä.

Hän tietää kaiken sinusta ja sinun elämästäsi. Hän haluaa antaa sitä, mikä on parasta sinulle. Raamatussa ei lue missään kohtaa, että kun rukoilet, niin saat rukoukseen vastauksen välittömästi. Jumala haluaa valmistaa sinua vastaanottamaan hänen antamasa vastaus.  Valmistautumiseen menee toisinaan aikaa. Tämän tähden et saa tehdä elämässäsi liian nopeita päätöksiä odottamatta Herran vastausta. Sinun tulee harjoitella kärsivällisyyttä ja odottaa. Älä siis juokse Jumalan edelle asioissa vaan odota. Jos haluat tehdä viisaita päätäksiä elämässäsi, sinun tulee odottaa. Jumala tietää, missä sinulla on hätä elämässäsi ja Hän tietää oikean ajoituksen, koska vastauksen pitää tulla ja hän ei myöhästy. Herra ei voi antaa vastausta, jos et ole siihen valmis. Jos Hän antaa vastauksen liian aikaisin, et osaa arvostaa sitä. Herra tietää, mitkä asiat pitää muuttua sinun elämässäsi ennen kuin Hän voi antaa vastauksen. Hän tietää esimerkiksi asenteesi ja toisinaan jonkun asenteesi pitää muuttua ennen vastauksen tuloa. Elämme ajassa, jossa kaikki halutaan heti, mutta tämä ei ole Isän tahdon mukaista ajattelua ja asennetta. Ylpeä asenne sanoo, että haluan heti enkä tarvitse Jumalan mielipidetää tähän asiaan. Kun suostumme odottamaan Jumalan aikaan, saattaa tulla paineita myös ystävien taholta, vihamisten taholta ja oman itsen taholta. Ehkäpä et ole koskaan ottanut vastaan neuvoja keneltäkään ja toiminut aina oman pään mukaan, mutta nyt on aika ottaa oppitunti Herralta, mitä tarkoittaa tehdä viisaita päätöksiä. Parhaimmatkin ystävät tekevät virheitä, mutta Herra ei tee virheitä. Miksi et kysyisi Häneltä? Häneen sinä voit luottaa kaikessa, mutta ystävätkin pettävät välillä. Ystävät voivat mielistellä sinua, kun kysyt heitä neuvoja ja siksi he eivät ole aina luotettavia.

Atlantaan tultuamme seurakunnassa piti äänestää siitä, valitaanko minut pastoriksi ja sen johdosta minun piti saarnata sunnuntaina. Keskiviikosta lähtien rukoilin Herralta Sanaa sunnuntain tilaisuuteen. Mitään ei tullut keskiviikkona, torstaina, perjantaina eikä lauantaina. Olin jo aikalailla huolestunut. Sunnuntain aamu valkeni ja sanoin Herralle, et ole Herra antanut minulle mitään Sanaa. Paholainen kiusasi minua ja houkutteli ottamaan jonkun vanhan saarnan saarnattavaksi, mutta en suostunut. Kokous alkoi, kuoro lauloi ja sitten tuli laulun viimeinen säkeistö ja sanoin Herralle, ei ole edes yhtä pientä värssyä. Laulu loppui, otin Raamattuni ja nousin saarnaamaan. Avasin Raamattuni ja se avautui kohdasta Sananlaskut 5: 6 Luota Herraan kaikesta sydämestäsi kaikilla teilläsi, äläkä nojaa omaan ymmärrykseesi ja hän tulee johdattamaan sinua suoraa tietä. (vapaa käännös) Aloitin saarnaamisen ja kuin konekivääri julistin 35 minuutti sellaisella voimalla, että en ollut koskaan kokenut vastaavaa. Sain tämän uskomattoman opetuksen Herralta. Tässä on kyse Jumalaan luottamisesta ja asetumisesta hänen auktoriteettinsa alle johdettaviksi, koska Hän tietää parhaiten kaikki olosuhteet ja Hänelle on kaikki viisaus.  

Toisinaan kristityt rukoilevat kaksi tai kolme päivää ja jos Herra ei siinä ajassa vastaa, niin sitten he haluavat jo tehdä omat päätöksensä eivätkä voi odottaa. En tiedä yhtään kohtaa Raamatussa, missä olisi sanottu, että Herra vastaa tietyn ajan kuluessa rukoukseen. Jumala haluaa opettaa meille kärsivällisyyttä ja luottamusta. Hän opettaa meitä rukoilemaan, kuuntelemaan, ja luottamaan. Sinun pitää päättää, että et mene Jumalan edelle vaan odotat.

Jumalan sana on suodattimena kun mieltämme pommitetaan jatkuvasti sillä, mitä maailma ajattelee. Kun sinä ja minä saamme Jumalan sanan, alamme lukea hänen sanaansa, niin se muuttaa meidän mieltämme ja ajatteluamme.  Hän rakentaa uskoamme siitä, mitä Hän on sanonut ja luvannut sanassaan. Luota vain häneen, ole kärsivällinen ja sitten odota hänen rauhaansa. Odota hänen rauhaansa!!! Kuuntele, mitä apostoli Paavali sanoo: Kristuksen rauha varjelkoon sydämemme ja hallitkoon Kristuksen rauhan sydämessämme. Jumalan armo on halukas antamaan meille täydellisen varmuuden rukouksiimme, ja silloin sydämeemme tulee rauha. Niin kauan kuin rauhaa ei ole, ei ole syytä tehdä päätöksiä. Jos et ole koskaan luottanut häneen pelastajana, tänään on aika tehdä se päätös ja pyytää häntä antamaan anteeksi sinun syntisi. Pyydä Häntä sydämeesi asumaan ja Hän tulee. Hän puhdistaa sydämesi!

 29.12.19 HL

 

Saarna löytyy youtubesta: https://www.youtube.com/watch?v=3wn3P87jOi8

17. heinä, 2019

Haluan heti aluksi kysyä sinulta, onko sinulla unelmia tai haaveita tulevaisuutesi suhteen? Saatat heti pohtia, mikä on unelma. Unelma on joku toivottu asiantila tulevaisuudessa, joka ei vielä tänään ole totta, mutta sinä toivot, että se toteutuisi. Saatat esimerkiksi unelmoida, että pääsisit jollekin matkalle, saisit ystäviä, voisit opiskella, tms. tärkeitä asioita. On todella hienoa, että voimme haaveilla ja unelmoida tulevaisuuden asioita. Voidaankin sanoa, että ihminen ilman unelmia ja tulevaisuuden toiveita voi olla aika toivottomassa tilanteessa.

Unelmien toteutuminen riippuu elämässä monesta asiasta, joihin emme itse välttämättä voi aina vaikuttaa, sillä elämässä voi tulla eteen yllättäviä asioita. Unelmoinnissa on kyse myös toivosta, sillä unelmoinnissa toivomme jonkun ihanan asian tapahtuvan. Toivo on elämässä hyvin tärkeää, sillä se antaa elämään myönteisiä tunteita. Toivon vastakohta on epätoivo. Siinä tilassa ihminen ei näe elämässään mitään toivoa.

Minä olin nuorena aika epätoivoisessa tilassa, enkä nähnyt missään mitään toivoa suhteessa omaan tulevaisuuteeni. Tämä johtui siitä, että olimme hyvin köyhiä, vanhempani olivat eronneet ja koin, että minua ei kukaan oikeasti rakastanut. Olin hyvin yksinäinen. Löysin Jeesuksen elämääni kun oli 16 v ja silloin voisi sanoa, että ajattelumaailman muuttui täysin, sillä löysin elämääni toivon. Raamatussa sanotaan: Minä annan teille tulevaisuuden ja toivon! Minun sydämessäni heräsi toivo. Minun elämäni ei olekaan toivotonta, sillä Jeesukselle on kaikki mahdollista. Aloin haaveilla opiskelusta yliopistossa, mutta eronneet vanhempani eivät tukeneet minua millään tavalla opiskelussa. Siihen aikaan ei ollut kännyköitä, tietokoneita, verkkokursseja eikä webinaareja. Ei ollut mitään mahdollisuutta saada mistään rahoitusta opiskelulle.

Taivaan Isä näki sydämeni haaveen ja johdatti eri asioiden kautta niin, että loppujen lopuksi sain ensin opiskella sairaanhoitajaksi ja muutama vuosi sen jälkeen pääsin yliopistoon ja opiskelin siellä kaikki kolme tutkintoa, mitä Suomessa voi opiskella, tohtoriksi asti. Jeesus antoi minulle tulevaisuuden ja toivon! Ne elämän lähtökohdat, jotka minulla olivat, eivät olleet sellaiset, että olisin voinut opiskella, mutta Jeesus näki unelmani ja Hänellä oli suunnitelma minun elämälleni. Jos en olisi antanut elämääni hänelle, niin en tiedä missä olisin nyt.

Kaikki unelmat eivät aina toteudu, koska Jeesus tietää mikä on meille itse kullekin parasta. Hänellä on hyvä tahto sinua ja minua kohtaan. Hän haluaa olla mukana sinun elämässäsi, sinun unelmissasi.

Jeesus sanoo myös sinulle tänään: Minä annan sinulle tulevaisuuden ja toivon. Mahdotonkin asia voi tulla mahdolliseksi Jeesuksen kanssa.

Anna unelmasi Jeesukselle tänään. Hän voi tehdä niistä totta tai sitten hän näyttää sinulle vielä paremman suunnitelman, joka on tehty juuri sinua varten. Jeesus on kiinnostunut siitä mitä sinä Unelmoit!

 

17.7.19 HL

5. touko, 2019

Odota yksin Jumalaa hiljaisuudessa, minun sieluni, sillä häneltä tulee minun toivoni (Ps. 62: 6).

 

Kuinka vaikeaa onkaan tässä kiireisessä maailmassa odottaa ja hiljentyä, kun joka puolella vaaditaan tehokkuutta ja tuloksellisuutta. Uskovan ihmisenkin on todella helpoo mennä omassa hengellisessä elämässään tehokkuuden noidankehään, missä uskoa suoritetaan. Ahkeruudessa, vastuun kantamisessa ja hyvien tekojen tekemisessä ei ole mitään väärää, päinvastoin. Ainainen suoritusten tekeminen voi kuitenkin olla este sille, että emme osaa rauhoittua ja olla tekemättä mitään. Tässä suorittamisessa on se vika, että siinä ei koska tule sellaista levon hetkeä, missä voisi rauhassa antautua Jumalan hengen kuuntelemiseen, antaa aikaa Herralle ja siten odottaa Häntä.

Miten vaikeaa onkaan odottaa tekemättä mitään - odottaa vain Herraa, palvoa Häntä, sulkea silmänsä ja kuunnella...

 

Vaan sinä, kun rukoilet, mene kammioosi ja sulje ovesi ja rukoile Isääsi, joka on salassa; ja sinun Isäsi, joka salassa näkee, maksaa sinulle (Mt. 6: 6).

 

Jokainen Jeesuksen oma tarvitsee henkilökohtaisen suhteen Herransa kanssa. Suhdetta rakennetaan kaikkein parhaiten olemalla yhdessä rakastamansa henkilön kanssa. Suhde ei rakennu, jos tapaa toisen henkilön vain satunnaisesti tai silloin, kun silmät ovat jo puoliunessa nukkumaan mentäessä. Mitä itse ajattelisit, jos joku henkilö, joka sanoo rakastavansa sinua, antaisi sinulle aikaa viisi minuuttia päivässä ja kaiken muuan ajan touhuaisia muiden ihmisten ja harrastusten parissa? Nuo ovat kyllä kaikki hyviä asioita, mutta se mihin me aikamme käytämme, kertoo myös sen, mitä me arvostamme eniten.

 

Minun lampaani kuulevat minun ääntäni, ja minä tunnen ne, ja ne seuraavat minua (Joh. 10: 27).

 

Mitä enemmän vietämme aikaa Herran yhteydessä, sen paremmin kuulemme hänen äänensä ja päinvastoin, mitä vähemmän aikaa vietämme Herran kanssa, sitä heikoimmin kuulemme Hänen äänensä.

Herra haluaa olla sinun kanssasi läheisessä suhteessa ja Hän kutsuu sinua kammioon rauhoittumaan, lepäämään ja kuuntelemaan.

 

HL 5.5.2019