20. tammi, 2019

Häpeän muuri murtuu puhumalla!

Kuten olen joskus sanonut, niin ihan tervettä ihmistä ei olekaan, sillä jokaisella on jotain sisäisiä vammoja tai vaikeita asioita, joita on joutunut elämänsä aikana kohtaamaan eikä niiden kanssa ole välttämättä sinut edes vuosien päästä. Toiset ottavat elämäänsä sellaisen taktiikan, että niistä ei puhuta ja ne torjutaan omista ajatuksista pois mahdollisimman syvälle sieluun. Psykologia sanoo tähän, että jos jonkun asian väkisin kieltää ja käyttää paljon energiaa sen torjumiseen, niin sen varmemmin se asia nousee sieltä sielun syövereistä sitten, kun kieltäminen ei enää tehoa. Sitten, kun pato murtuu, niin se voikin murtua todella kovalla voimalla tehden pahaa jälkeä.

Asioista kannattaisi siis puhua ja purkaa sisintään aina. Jokaisen menneisyydessä voi olla asioita, joita on niiden tapahtumahetkellä hävennyt ja se häpeän verho on vanginnut sisimmän eikä siksi kehtaa puhua. Nyt on todella tärkeää ymmärtää yksi tärkeä hengellinen tosiasia: kun pystyt puhumaan tuosta vaikeasta ja mahdollisesti häpeää aiheuttavasta asiasta, häpeän muuri murtuu ja saat kokea vapautuksen! Mitä vähemmän sinulla on sisimmässäsi asioita, joita häpeät, sen vapaampi olet puhumaan ja toisin sanoin: mitä enemmän puhut asiat auki, niin sitä enemmän häpeän muuri murtuu eikä sielunvihollisella ole enää niissä asioissa otetta sinuun.

Taivaan Isä haluaa Pyhän Henkensä kautta eheyttää jokaista lastaan. Hän ei tee kuitenkaan mitään väkisin - siihen tarvitaan myös sinua. Vaikeista asioista puhuminen on aluksia vaikeaa, mutta se helpottuu ajan kanssa, kun huomaa, miten vapauttavaa se on. Aloita vaikeasta tapahtumasta puhuminen Herralle ja kerro, miltä sinusta tuntui ja mitä tunteita sinulle heräsi. Hän ymmärtää, Hän loduttaa ja Hän näyttää toivon ovea, mistä jatkat eteenpäin.

Seurakunta ei ole täynnä onnistuneita ja täydellisiä ihmisiä, jotka kaikki hymyilevät toisilleen "kaikki menee hyvin" -tervehdyksillä. Meidän pitäisi olla aitoja; jos on surua, niin silloin on surua tai jos on iloa, niin silloin näytetään sekin. Raamatun kehoitus on selkeä; kantakaa toinen toistenne kuormia! Tämä lause jo kertoo sen, että kuormia tulee ja menee ja niiden kantamisessa on tärkeää, että saamme tarvittaessa tukea ja toisaalta, kun itsellä ei ole välillä kuormaa, niin silloin tuen toisia.

Aitous ja rehellisyys ovat niitä tärkeitä ominaisuuksia, joita Jumalakin meiltä odottaa. On aivan ihanan rakentavaa ja eheyttävää kuunnella seurakunnassa sellaisia aitoja todistuksia, joissa on itkua ja naurua, mokia ja onnistumisia sekä kaiken keskellä Jumalan eheyttävän rakkauden voimaa ja armoa.

20.1.19 HL