10. huhti, 2021

Korona-ajan mietteitä

Korona-aika on koetellut meitä kaikkia monella tavalla. Julkisten tilaisuuksien väkimäärääkin on tässä vuoden aikana muutettu eri tahtiin. Kaikkein kipeintä meille on varmaan ollut juuri se, että tälläkään hetkellä emme voi kokoontua yhteen seurakunnan jumalanpalvelukseen vaan kokoontumisissa on ainakin Vaasan seudulla nyt 10 hengen max rajoitus.

Mitä tämä aika on meille opettanut? Mitä sen olisi pitänyt opettaa vai onko kaikki vain pelkkää sattumaa?

Jumala hallitsee maailmankaikkeutta ja Hänen kädessään on kaikki, mutta Hän ei lähdetä kuolemantauteja. Kun synti tuli ihmisten elämään, kuten luemme Raamatun ensimmäisiltä lehdiltä, niin silloin tulivat myös sairaudet synnin seurauksena.

Tässä kohtaa on hyvä pohtia Jobin elämää. Job oli nuhteeton Jumalan palvelija, mutta Jumala antoi sielunviholliselle luvan koskea Jobin elämään. Ensin Job menetti ison joukon läheisiään, sitten omaisuuttaan ja lopuksi Jumala antoi sieluviholliselle luvan koskettaa Jobin kehoa, jolloin hänelle tuli pahoja paiseita koko kehoon. Paiseet vuotivat ja Job kaapi saviastian sirulla itseään paiseiden eritteitä poistaakseen. Nyt on hyvä nähdä, että Jumala ei antanut Jobille paiseita vaan sielunvihollinen.

Jumala voi sallia meidän jokaisen elämään monenlaisia asioita, jotka eivät aina meitä miellytä. Olemme avosylin ottamassa vastaan kaikkia Jumalan siunauksia, mutta vaikeuksia emme tahtoisi - kuka tahtoisi! Emme ole vielä päässeet siihen tilanteeseen, missä Paavali sanoi, että hän on mielistynyt vaikeuksiin ja heikkouteen, jotta Jumalan voima asettuisi häneen.

Onneksi Herra tietää paremmin, mikä meille sopii ja miten hän meitä kasvattaa. Herran tiellä pätee sananlasku "joka kuritta kasvaa, se kunniatta kuolee". Herraa sallii meille esim. vaikeita ihmissuhteita, jotta meidän luontomme hioutuisi Kristuksen kuvan kaltaisuuteen. Lihallinen ihminen on kuriton, ei asetu johdettavaksi ja on lihallista itseään täynnä loukkaantuen pienistä asioista ja etsien koko ajan oman lihan tyydytystä. Tämä ei ole se luonto, johon Raamattu meitä kutsuu kasvamaan: ...hengen hedelmä on rakkaus, ilo, rauha, pitkämieisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, sävyisyys, itsensähillitseminen. (Gal. 5: 22.)

Luuletteko, että nämä hengen hedelmät kasvavat uskovassa halleluja-kukkuloilla? Eivät kasva. Hengen hedelmät kasvavat kovassa kuumuudessa silloin, kun Herra sallii meille vaikeuksia ja niiden kautta ahdistuksia. Käytännön elämässä punnitaan aina jokaisen hengellisyys ja ensimmäinen koetinkivi on oma perhe ja sen jälkeen seurakunta sekä työpaikka.

Uskon, että tässä pandemian aikana meidän tulisi kaikkien Jeesukseen Kristukseen uskovien etsiä Hänen läheisyyttä, rukoilla ja lukea sanaa. Herra haluaa kohdata jokaista lastaan ja vahvistaa. Hän haluaa puhua sanansa kautta ja johdattaa eteenpäin. Meidän ei tarvitse pelätä mitään, jos olemme ja elämme Kristuksessa!

10.4.2021 HL